Choose language    
Croatian Český Dansk Dutch English Eesti suomi Français Deutsch Ελληνικά Magyar Italiano 日本語 Nihongo Latviešu Lietuvių norsk Polski Português Română Русский Español Svenska Swiss Türkçe


USA ingezetenen
boeken USA LOCATIES
Klik hier


autoverhuur bestemmingen in Spain

Auto verhuurlocatie in Spain


Apr 8, 2015

Tipoa Auto verhuurlocatie in Spain

Type nogmaals de plaatsnaam om meer vestigingen te zien
Wanneer u met het vliegtuig naar de Spaanse Costa Blanca reist komt u waarschijnlijk aan op Alicante - Airport. De luchthaven Alicante [ALC] El Altet, gelegen op ongeveer 9 kilometer van Alicante, (40 minuten via Avenida Cortés Valencianas) en 75 kilometer van Murcia (45 minuten via de snelweg A7) is één van de zes drukste vliegvelden van Spanje en ontvangt om en nabij de 9 miljoen reizigers per jaar. Meer dan 75% van de vluchten die aankomen op Alicante - Airport zijn afkomstig van buiten Spanje. De bekendste (lowcost) vliegtuig maatschappijen die (dagelijkse) vluchten doen vanaf Nederland zijn Vueling, Transavia, Easyjet en Ryanair. De reis van Amsterdam [AMS] naar Alicante duurt ongeveer 2 uur en 25 minuten.

U boek uw huur auto makkelijk en voordelig (vooral buiten het hoogseizoen) op Alicante - Airport via het 3 stappen online boekings syteem van Tipoa.nl. Bij STAP2 van ons reserverings systeem kunt u eenvoudig prijzen vergelijken en de auto die u wenst uitkiezen. Bij STAP3 is het mogelijk extra's bij te boeken zoals een GPS systeem, Maxi-Cosi of een extra rijder. Ook kunt bij STAP3 kiezen voor de extra verzekering van AXA af te sluiten, hiermee koopt u het eigen risico af en bent voor bijna alles gedekt. Deze extra verzekering is online meestal uitgebreider en voordeliger dan dat u deze afsluit bij aankomst bij de verhuurbalie. Alle extra's worden bij uw boeking vermeld maar zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. De extra's betaalt u bij aankomst bij de verhuurbalie. Boeken kan alleen online. U heeft een credit card nodig om uw boeking te voltooien.

De luchthaven opende nog niet zo lang geleden een derde terminal. De nieuwste, tevens grootste van de 3 is verdeelt in 2 zones. Alle vluchten tussen landen waarbij geen controle van paspoort plaatsvindt (de Schengenlanden) maken gebruik van allebei de zones (C-Gates en de bijna alle B-Gates). Overige vluchten (uit niet-Schengenlanden) maken alleen gebruik van de B-gates. De parkeergarage met meerdere etages ziet u direct tegenover de terminal. Als u uit de terminal komt vindt u ook alle andere vervoers alternatieve om naar Alicante te gaan zoals bus (elke 20 minuten, ongeveer €1,- p.p.) en taxi (ongeveer €14,- tot €18,- naar het trein station). Met de bus lijndienst van Alsa kunt u naar bijna alle badplaatsen reizen aan de Costa Blanca.

Wanneer u uw bagage heeft opgehaald bij de bagage band en de aankomsthal inloopt gaat u direct naar rechts, daar vindt u, zowel aan uw linker- als rechterhand de balies van bijna alle auto verhuurders. Nadat u de sleutels heeft gekregen neemt u de lift naar de 3e etage. Let op dat u tunnel 6 neemt (tunnel 5 brengt u naar de gewone parkeer garage) deze brengt u naar de garage voor de meeste huur voertuigen. Heeft u geboekt bij een kleinere verhuur leverancier dan is het mogelijk dat u met een shuttle bus wordt gebracht. In het hoog seizoen is het aan te raden om NIET voor de goedkoopste optie te kiezen, deze leveranciers hebben vaak lange wachttijden bij hun balie en alleen dat al kost u enorm veel tijd. Op de luchthaven van Alicante zijn de verhuurder balies vaak 24 uur per dag open. Buiten het seizoen gelden andere openingstijden. U vindt de openingstijden van de leverancier terug op uw voucher. Zorg dat u uw voucher en eventuele extra verzekering uitprint en meeneemt bij het ophalen van uw huurauto.

Bekijk onze animatie VIDEO van Mevrouw Tip voor nuttige tips bij het boeken van uw huurauto.

Wanneer u besluit om uw auto op te halen op uw plaats van bestemming zoals bijvoorbeeld Benidorm (50 kilometer via de AP7 in noordelijke richting), Denia (110 kilometer vanaf Alicante via de AP7 in noordelijke richting) of Javea (90 kilometer vanaf Alicante via de tolweg AP7 in noordelijke richting), kunt u met uw boeking beginnen door door de naam in te typen indien u deze weet, of voer simpelweg de plaats van bestemming in en kies welke locatie dan ook van het drop down menu waar u uw huurauto wilt afhalen, voer datum en tijd in en klik op de zoek. Bij STAP2 wordt u een interactieve kaart getoond (u kunt in- en uitzoemen kaart in- en uitzoomen) van alle locatie plaatsen die beschikbaar zijn. Blauwe iconen geven aan dat uw auto op die locatie leverbaar is, grijze icoon geeft aan dat uw auto niet leverbaar is, wijzig dan uw zoek criteria. Ook is het mogelijk uw auto op te halen in de plaats waar u verblijft en weer in te leveren op Alicante - Airport of vice versa. Tik dan het vakje " op andere locatie inleveren " aan.

Wanneer u de parkeer garage verlaat met uw huur auto van Tipoa auto verhuur komt u direct op de N338, u kunt dan kiezen voor de richting Alicante en Torrevieja via de N332 of om bij de rotonde naar links te gaan en de tolweg AP7 (Autopista) te nemen. Wanneer u naar Benidorm, Javea of Denia op vakantie gaat neemt u de tolweg richting Valencia (in noordelijke richting). Maakt u gebruik van de provinciale weg N332 (2-baansweg) dan betaald u geen tol. Let erop dat zowel op de tolweg AP7 en de provinciale weg N332 snelheids controles wordt gedaan door middel van flitspalen. Op de tolweg AP7 geldt een maximum snelheid van 120 km p/u, op de provinciale weg N332 80 km p/u.

Wanneer u terugkomt met uw huurauto dient u, wanneer u kiest voor het VOL / VOL brandstof beleid , uw huurauto afgetankt af te leveren. Bij STAP2, aan de linkerkant van de foto van de auto van uw keuze van het online boekings systeem kunt u zelf uw brandstof beleid selecteren. Raadzaam is, indien van toepassing, om voor het VOL/VOL beleid te kiezen. In het geval van bijvoorbeeld een VOL/LEEG beleid betaald u de volle benzine tank aan de verhuurder, deze brengt vaak een onnodig hoge literprijs in rekening. Huidige benzine prijzen in de regio Valencia en Alicante: Diesel 1,22€ p/ltr en benzine euro95 1,29€ p/ltr.

Voor het vinden van de dichtsbijzijnde benzinepomp, bij de luchthaven van Alicante, hebben wij een animatie video gemaakt. Klik HIER om de video te bekijken.

Gaat u op (zaken)reis naar Alicante, de hoofdstad van de gelijknamige provincie Alicante, en na Valencia de grootste stad aan de Costa Blanca, kunt u best wel eens verrast worden. Alicante wordt vaak alleen genoemd als toegang tot de bekende badplaatsen aan de Costa Blanca. Maar Alicante als stad heeft veel te bieden. De Explanada España is een wandelboulevard waar de Ramblas in Barcelona jaloers op kan zijn, het strand " Playa del Postiguet ", bijna in het hart van de stad, is één van de beste en drukst bezochte uit de regio. In de stad zelf treft u een geweldig uitgaansleven, winkels, shopping malls en veel mooie historische gebouwen. Tel daarbij op dat Alicante waarschijnlijk één van de beste klimaten kent van alle steden in Europa en u begrijpt dat Alicante meer dan de moeite waard is om te bezoeken.

Buiten deze toeristische aantrekkingskracht staat Alicante ook bekend om zijn filmstudios, Ciudad de la Luz, de modernste van Europa en de Volvo Ocean Race, die in 2014 voor de derde keer van start is gegaan in Alicante en zijn vervolg koos naar Kaapstad.

Mijn naam is Richard, auteur van dit reis artikel over het vleigveld van Alicante. Op mijn Google+ pagina vindt nuttige reis informatie en tips voor bij het boeken.

Om het boeken nog makkelijker te maken bij Top Auto verhuur hebben wij een App voor uw iPhone/iPad die u HIER kunt downloaden. Hiermee kunt als u onderweg bent uw huurauto zoeken, de prijzen vergelijken en boeken bij de dichtsbijzijnde locaties uitgaande van uw huidige positie. De App houdt uw boekings geschiedenis bij, u hoeft dus niet nogmaals uw gegevens in te voeren.

Mocht u toch nog vragen hebben lees dan eerst onze veel gestelde vragen pagina. Ook kunt u ons bereiken via onze gratis chat service door onderaan deze pagina op de CHAT banner te klikken, een email te sturen, of ons te bellen op de op de website vermelde telefoonnummers.

U kunt ons volgen op onze Facebook en Twitter pagina voor aanbiedingen en reis tips. Let op onze TopSpots!!

Volg ons op Google+

Internationale autoverhuur car hire destinations by countryPopulaire vliegvelden popular airports for car rentalPopulaire treinstations popular railway stations with car hirepopulaire havens popular ferry ports with rental carsHotel levering hotel and free rental car delivery services
Copyright © 2020 Tipoa Auto Verhuur. Alle rechten voorbehouden. | Privacy regels | sitemap
tw